Jazzy jazz jaz

„Brebu Nou din județul Caraș Severin avea înregistrați oficial, la ultimul recensământ, doar 99 de locuitori, fiind cea mai mică localitate administrativă din România. Cu toate acestea, aici se desfășoară un festival internațional de jazz. Cum la festivalul de jazz participă și o mie de spectatori, populația comunei devine minoritară în raport cu turiștii. De fapt, Brebu Nou este o mini stațiune uitată din Munții Semenic.”

Despre festival: Jazz-ul s-a auzit pentru prima dată la Gărâna în 1997, într-un jam session improvizat de prieteni în Hanul La Răscruce. Povestea a continuat în următorul an și în următorii 20 de ani, transformând un sat din Munții Semenic în locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est.

Trei elemente fac din Gărâna Jazz Festival o experiență de festival unică: muzica, oamenii și locul. În munții Semenic natura e sălbatică, la fel ca muzica care răsună dintre corturi. Două decenii de festival au cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai înaltă calitate și au găzduit concerte legandare de jazz nordic, american, oriental, occidental sau românesc. Totul în spiriritul unei liberătăți aparte care definește identitatea celor prezenți an de an la Gărâna, considerat un fel de ”Woodstock” contemporan. Vremea capricioasă și locul special nu diminuează cu nimic atmosfera, dimpotrivă, chiar îi ambiționează pe participanți să-si dorească să facă parte dintre cei, nu puțini, “aleși”.

14666211_10157709145215164_7512913827720094966_n

Sursa text

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/67032-cea-mai-mica-localitate-din-romania-desi-are-doar-99-de-locuitori-aici-se-desfasoara-un-festival-international-de-jazz

http://www.garana-jazz.ro/

Advertisements